Stadsbestuur zet derdebetalersysteem stop

Sinds 1 juli is de ‘gemeentekaart’ niet langer geldig en betaal je voor een busrit in Geel het normale tarief. Het stadsbestuur zegde de overeenkomst met De Lijn over de kaart ‘10 ritten derdebetaler – voorverkoop 5 euro’ op. Heb je nog een ‘gemeentekaart’ dan kan je het resterende saldo bij de buschauffeur omruilen tegen een Lijnkaart in voorverkoop. Net zoals de ‘gemeentekaart’ is de ‘Lijnkaart’  (zo heet de 10-rittenkaart officieel) enkel te koop in de voorverkooppunten. De kaart kost 10 euro. Afhankelijk van de lengte van je rit betaal je 1 of 1,60 euro voor je busrit. De adressen van de achttien Geelse voorverkooppunten vind je op www.delijn.be. Je kan je Lijnkaarten ook online bestellen via de eShop. Meer info hierover vind je op de website van De Lijn. Ook de tussenkomst van 25% op de Omnipas voor 25 tot en met 64 jarigen wordt niet meer aangeboden.

meer info: www.delijn.be

19de editie ‘Behaag onze Kempen’

Dit najaar loopt voor de 19de keer de actie ‘Behaag onze Kempen!’, een initiatief waaraan ook Geel meewerkt. De organisatoren willen met de actie inheemse en streekeigen soorten promoten. Je kan in de periode september-oktober ook plantgoed aankopen via de actie. In het aanbod zitten enkele klimplanten en heesters, inheems en streekeigen haagplantsoen, (hoogstam)fruitbomen, kleinfruit, vruchtbomen en steunpalen voor fruitbomen.

Bestellen kan via het online bestelformulier op www.iok.be/bok. Je kan ook een folder met bestelformulier aanvragen via de infocel technische diensten op het stadhuis, 014 56 62 50, infocel.td@geel.be. Bestellen kan tot 31 oktober. Bestellers van fruitbomen worden persoonlijk uitgenodigd op een informatieavond over de aanplant, snoei en het onderhoud van fruitbomen, kort voor de afhaaldag. Zo ben je gewapend om de bomen een vruchtbare toekomst te verzekeren. In oktober worden drie infoavonden gehouden met meer informatie rond de actie en het aangeboden plantgoed.

meer info: infocel technische dienst, 014 56 62 50, infocel.td@geel.be

Stadsbestuur maait bermen

De technische diensten zijn momenteel bezig met het maaien van de bermen doorheen Geel. In deze fase maaien zij enkel de straatkant. Dit gebeurt twee maal per jaar. De binnenkant van de bermen wordt door de stadsmedewerkers slechts eenmaal per jaar gemaaid, en dit na 15 september. Dit stuk van de berm behoort in principe tot de verantwoordelijkheid van de aangrenzende eigenaars.

meer info: infocel technische dienst, 014 56 62 50, infocel.td@geel.be

Dubbele portie ‘Geel Zomert!’ op vrijdag 12 juli

Op vrijdag 12 juli brengt ‘Geel Zomert!’ zowel een namiddag- als avondconcert. In de namiddag staat tijdens ‘Geel Zomert! PLUS’  Günther Neefs en zijn 4-band op de planken. Günther Neefs heeft de laatste 21 jaar een ijzersterke reputatie opgebouwd als een uniek entertainer, die zijn publiek zeker inpakt met zijn unieke persoonlijkheid en zijn kenmerkende, warme stem. Het concert start om 14.30u. ’s Avonds neemt Cornerstone vanaf 20.30u het podium in. Cornerstone is ontstaan toen vier talentvolle muzikanten elkaar ontmoetten op Jazzstudio in Antwerpen. Door als combo uren aan een stuk samen te repeteren, ontstond een hechte vriendschap. De band brengt blues, rock & soul covers van de bovenste plank. De toegang tot beide concerten is gratis.

meer info: www.geelzomert.be